Mezitli Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekipler sahil kıyı şeridinde mendireklerin ve kaçak yapıların oluşturduğu kirliliği ortadan kaldırmak için harekete geçtiler.
Fen işleri müdürlüğü ekipleri yıllardır sahil kıyı şeridinde çirkin bir görüntü sağlayan mendirekleri kaldırıyor. İlçe belediyesi olarak yeni eklenen mahalle ve caddelerle birlikte, kentin görüntüsünü bozan çarpık yapıların yanında, kirlilik yaratan unsurlara karşı yoğun bir çalışma başlatan Mezitli Belediyesi Fen İşleri, Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Mezitli halkının daha nezih ve daha temiz bir ortamda yaşamaları için çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.
Yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım “ Mersin Valiliğinin 25.05.2005 Tarih ve 2704 sayılı yazılarıyla Belediyemize tebliğ edilen ve Mezitli Belediyesi sınırları içinde bulunan kıyı kenar çizgisine kural ihlali yapan yapılar ve mendirekler kıyı kanunu ve ilgili yönetmenlik gereğince yıkımı ve taşınması talep edilen yerler hakkında gerekli çalışmaları başlattık. Şu ana kadar Soli sahilinden Viranşahir sahiline kadar alanda 4 tane mendirek temizlendi. Çalışmalarımız tüm kıyı şeridi temizlenene kadar devam edecek. 16 km uzunluğuyla Mersin’in en doğal kıyı şeridine sahip olan ilçemizde bu alanların şimdiye kadar yeterince değerlendirilmediği düşüncesindeyim. Bu değerli alanlar üzerinde yapacağımız çalışmalar sonunda Mezitli sahilleri halkımızın gönül rahatlığıyla gezebileceği ve denize girebileceği yapıya sahip olacaktır” diyen Başkan Yıldırım “Biz belediye olarak halkımızın rahatlığı için gerekli çalışmaları yapmaktayız, fakat yapmak kadar önemli olan bir şey daha vardır yapılanı korumak ve yaşatmak. Halkımızdan beklentimiz yapılan hizmetlere sahip çıkmalarıdır. Ekiplerimiz 24 saat çalışıp kentimizi temiz tutma gayretindeler, nasıl olsa temizlemek zorundalar belediyenin görevi diyerek çevremizi kirletenlere seyirci kalmamalıyız”