22-Mayıs-2012, 06:10 Bağış Yap | Ana Sayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Sitene Ekle | E-Mail
Bir Kap Su
Mezitli Digiturk Bayii

SİTE İÇİ ARAMA


Gelişmiş Arama

BURAK CANLI

Editör BURAK CANLI » 01-Haziran-2010, 12:35 Tarihinde Yazmış.

Dost Ülke İsrail ve Van Minüt Meselesi

DOST ÜLKE İSRAİL ve VAN MİNÜT MESELESİ

Mersin İçel Burak CANLI

 

Bildiğiniz üzere şu an ki tarih 01.06.2010’ nu göstermektedir. Malum kanlar akmış bulunmaktadır. Nerde bir insanın kanını döküyorlar nerde bir insana eziyet ediyorlarsa edilsin benim kınamamla senin kınamanla değişen bir şey olmuyor. Yani kanlar dökülmeye devam ediyor. Eziyetler yapılmaya devam ediyor.

 

Bildiğiniz üzere insan diyorum. Ve de daha da başka bir şey demiyorum. Zulüm gören insan! Zulme maruz bırakan gene insan!

 

Malum kanlar gene aktı. Ve gene de akmaya devam edecek. Bazıları İktidara yükleniyor. Bazıları oraya buraya! Savaş yapalım dahi diyenler bulunmakta.

 

Kimle? Neden? Bu yaşanan üzücü olaylara bilimsel ve ilimsel olarak bakmaya çalışmak bir gerekliliktir. Ortada bir yanlışlık bulunmaktadır. Bu yanlışlıkta tüm pay İsrail’e mi ait bulunmaktadır?

 

Ortada bir yanlışlık bulunmaktadır. Bu yanlışlıkta tüm pay iktidara mı ait bulunmaktadır. Payı bir kişiye yüklemek ve sadece sorumluluğu İsrail Devletin de aramak yersiz ve yanlış bir davranış olacaktır.

 

Bir takım gemiler. Bayağı bir insan! Toplanan yardımlar. Bu yardımları kim topladı? Bu insanlar kim? Bu gemi veya gemiler kime ait? Ne zaman bu insanlar toplanıp da bu yardımlar hazırlandı? Sonrasında bu gemiler nereden bulundu. Bu gemilerin hareket edeceği yer bilinmemekte miydi?

 

Her bir şey Türkiye deki mevcut iktidar tarafından bilinmekteydi. Hiç kuşkusuz ki bilinmeyen hiçbir şey bulunmamaktaydı. O kadar insanın varlığı toplanan yardımlar gemiler ve onların hareket edeceği zaman.

 

Her iki Devlet arasında bu konularla ilgili yazışma ve konuşma yapılmadı mı? Peki diğer Devletler bu olayı bilmiyorlar mıydı? Sonradan haberdar olmadılar herhalde. Falan filan diye böylece gider.

 

Olan oldu. Peki, ne oldu? Gerçekte neler yaşandı. Ve gerçekte neler yaşanması gerekirdi. İsrail Devleti gemilere gelmeyin dedi mi? Galiba dedi. Alınan önlemler nelerdi? Galiba ve galiba!

 

Demek ki ne olmuyormuş. Van Minüt’lerle bu işler olmuyormuş. Olmamış. Olduğu da görülmemiş. Görülmeyecekte. Tarih sayfalarını açın ve bakın her bir sayfa da bir Van Minüt’çüye rastlamak mümkündür.

 

Yapılacak ve edilecek herhangi bir şey kalmamıştır. Eline kan bulaştıran kadar bu kanın bulaşmasına müsaade edenlerde aynı kefede bulunmamakta mıdır?

 

Ölüm geldikten sonra böğürmenin ve çağırmanın anlamı bulunmamaktadır. Sen git Mayın temizleme işini onlara ver. Sen git oradan ithalat yap. Sen git onunla anlaşmalara imza at. Sonra da karşıma dikilip ben sessiz ve tepkisiz kalmayacağım de. Sen kalmamaya devam et. Devam et ki Millet uyanmasın. Mersin İçel Burak CANLI

Bu yazı 426 defa okunmuştur.

KÖŞE YAZARLARIMIZ

BURAK CANLI BURAK CANLI
Eski Aşklar Eski Sevdalar Canlanan Hayaller...

HAVA DURUMU

mezitli hava durumu
www.mezitli.org © 2007-2010 Tüm hakları saklıdır. Sitemizdeki içerik ve metaryeller İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz.
Anasayfa İletişim Künye-Hakkımızda Gizlilik İlkeleri Reklam Verin Yazar-Editör Başvurusu Yazar-Editör Giriş Paneli RSS Kaynağı
Mezitli.org bir Dost Ajans Projesidir Tasarım: Dost AjansAltyapı: MydesignMezitli BelediyesiMezitli KaymakamlığıMezitli Site Haritası